сряда, 21 март 2012 г.

Родители - Новатори в подкрепа на проект на РИО - Стара Загора





На 20 март, СНЦ " Родители - Новатори" присъства на представянето на проекта на РИО - Стара Загора " Иновативни практики в управлението", по покана на г-жа Ваня Димова , началник отдел в РИО. Спечеленият проект е в тематично направление : "Голямото четене".Той обхваща 10 училища от Стара Загора , Казанлък и Чирпан. 


Екипът се стреми да повиши мотивацията на българските деца за четене. Участници ще бъдат ученици от 2 до 12 клас. Според проведените изследвания 75 % от децата предпочитат хартиения носител, 50 % четат специализирана литература. 60 % са абонати на библиотека. За жалост , в 1/4 от българските семейства няма домашна библиотека. 


Четенето не се възпитава само в училище, то започва още от дома и семейството. 82 % от анкетираните смятат, че четенето е предпоставка за повишаване на успеха. Предвидени са много и различни инициативи, които ще повишат интереса на децата ни към книгата и четенето. Нашето сдружение подкрепя изцяло инициативата и още в четвъртък - 22 март, ще се включи като жури в конкурса по четене на 5 ОУ " Митьо Станев" и ще осигури наградите на най - добрия отбор.
                                                                                                Текст и снимки : Траяна Кайракова

Няма коментари:

Публикуване на коментар