петък, 30 септември 2011 г.

Предстоят избори за Млад кмет в Стара Загора

За поредна година в Стара Загора ще бъде избран Млад кмет.
На 5 октомври – Денят на Стара Загора, кметът на града отстъпва кметския пост за един ден на старозагорски младеж, който става кмет на Млада Загора за една година. Тази традиция се спазва вече много години. Младият кмет, с помощта на МОС, защитава идеите на младите хора в града на липите.
Изборът на Млад кмет  преминава в състезание  между представителите на различните училища. Кандидатите за Млад кмет трябва да изложат и защитят платформа с идеи, които ще  реализират през мандата си.
СНЦ " Родители - Новатори" подкрепя тази инициатива и наши представители ще присъстват в деня на изборите. Тази кампания мотивира младите хора да бъдат ангажирани с проблемите на своя град, да бъдат отговорни и съвестни граждани. Затова ние заставаме зад тях и идеите им, стискаме им палци и желаем много късмет.
Победителят ще присъства на тържествен ритуал за издигане на националното знаме на Деня на Стара Загора от 10.30 часа пред сградата на Общината. Тогава по традиция кметът на Стара Загора проф. Светлин Танчев ще връчи на младия си колега ключа на града.
Кампанията за избор на млад кмет и сформирането на Младежки общински съвет (МОС) - Стара Загора, стартира с началото на новата учебна година и продължи до 30 септември т.г. Кандидати ще бъдат оценявани от седемчленно жури, съставено от представители на МОС. Критериите за оценяване пък са оригиналност на идеите, логика, яснота в изложението, речева култура, чувство за хумор, етично поведение и други.
Очаквайте в следващата ни публикация новини от самата  тържествена вечер, както и новият Млад кмет.
 Текст : Траяна Кайракова, член на управителния съвет на СНЦ"Родители- Новатори". Филолог по образование, работила като учител и педагогически съветник. От три години работи активно по проекти, свързани с образованието и осмисляне свободното време на децата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар