четвъртък, 6 октомври 2011 г.

Дама е новият Млад кмет на Стара загора

На 4 октомври, в навечерието на Деня на Стара  Загора, Млада Загора избра своя нов Млад кмет. Това е Калина Петкова, ученичка от СОУ "Максим Горки".
          Тази година надпреварата за кметския стол бе много равностойна. За него се бориха шестима кандидати: Евгения Ангелова от ПГВМ "Иван П. Павлов", Стиляна Димитрова от СОУ "Железник", Константин Петров от ПМГ "Гео Милев", Виктория Димова от ГПЧЕ "Ромен Ролан", Калина Димова от Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ и Калина Петкова от СОУ "Максим Горки". В платформите на всеки един от тях имаше оригинални идеи, но и много сходни послания, в които всъщност се  открояват проблемите на младите хора в нашия град. Почти  всички кандидати искат да направят града ни едно по-добро място за  живеене. Отчитаха  липсата на достатъчно спортни съоръжения във всеки квартал,  желаеха да живеят в спретната и безопасна среда, да се организират повече междуучилищни спортни мероприятия, по-активна превенция и борба с многобройните зависимости, по-голяма чуваемост между родители и ученици.
        И все пак дванадесетокласничката от Руската гимназия Калина Петкова впечатли и спечели журито със своята солидна  и сериозна програма, насочена към нуждите на децата в неравностойно положение. Беше убедителна,  компетентна, с овладени  реакции и етично поведение. Самата тя е израснала в семейство на незрящи и затова бе отлично запозната с трудностите и проблемите, с които се сблъскват онези, за които често "забравяме". Децата със специални потребности в Стара Загора са около 500 и Калина иска да  им помогне, да направи живота им малко по-лек и не толкова самотен.
      За заместник-кмет бе избран възпитаникът на Математическата гимназия Константин Петров. Сред аргументите на  журито  бяха откритостта  и  готовността да  работи с други хора и да  реализира хубавите идеи на своите опоненти. 
         Град с такива креативни, отговорни и ентусиазирани млади хора може да гради спокойно своето по-добро бъдеще. А ние,  СНЦ "Родители - Новатори", се ангажираме да подкрепим оригиналните идеи на младите хора, и най-вече на Младия  кмет. Да направим така, че те да бъдат чути и някои  от тях - реализирани. Такова беше посланието на всички - Заедно можем повече!!!
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар