понеделник, 23 януари 2012 г.

Форум „Училище-ученици-родители:Мисията е възможна”


Форум „Училище-ученици-родители:Мисията е възможна”
На 16 юни 2011 г. в Зала „П.Р.Славейков” Община Стара Загора и Сдружение „Родители Новатори”-Стара Загора организираха под егидата на кмета проф.Светлин Танчев обществена дискусия „Училище-ученици-родители-Мисията е възможна”.
В дискусията участва Харалан Александров, социален антрополог и преподавател в Нов български университет, а също и директори на училища, председатели на училищни настоятелства, ученици от Младежки общински съвет и др.
Яна Христова, председател на Сдружение „Родители Новатори” представи темата „Превенцията ориентирана  към усвояването на ефективни родителски умения за изграждане на здрава връзка между   родители и деца или как да открием пътища, преди да се обърне каруцата”.
Другите два модула бяха ”Силата на самотният глас е ограничена” - Учители, родители, специалисти в партньорство за справяне с предизвикателствата на днешното време” и . „Родители и училище – споделена отговорност във възпитателно -образователния процес на децата в училище”. Коментирани бяха начините на укрепване на връзките „училище – ученици -родители” в съвременните условия. Модераторът Харалан Александров отговори подробно на всеки от поставените въпроси и обобщи изводите от срещата. Категорично бе изразеното мнение от участниците, че форумът трябва да продължи с нови издания и с обсъждане на темите по отделните общности – учители, родители, ученици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар