петък, 4 май 2012 г.

"Играй с мен"





На 3 май от 18 и 30 часа дворът на Второ основно училище в град Стара Загора бе пълен с глъч и смях. Родители, баби, дядовци, лели, братчета и сестричета на четвъртокласници взеха участие в пилотния проект за града ни, инициатива на СНЦ "Родители - Новатори", "Играй с мен". Час и половина всички заедно се забавляваха, рисуваха, спортуваха и доказаха, че семейният празник на открито е прекрасна възможност да общуваме и да се заредим с положителни емоции.
Татковци влязоха в ролята на рефери и съдии във футболния турнир на ателие "Спорт и игри" с ръководители - Яна, Андреана и Гери. Майките пък бързо си припомниха как се играе народна топка и се скача на въже.
Ателие " Да рисуваме заедно" с ръководители - Радина, Нина и Надя показа различни техники за рисуване върху керемида, с пясък, с вода и бои, както и рисунки върху асфалт.
В ателието по Йога пък се включиха цели два класа със своите родители, под вещото ръководство на Гани от клуб " Изкуството да живееш" и искрено съжалиха, че времето не стигна за всичко, което бяха предвидили организаторите.
Ателието на малките и големи актьори с ръководители - Пета, Галя и Траяна преоблече своите участници в красиви костюми и направи карнавално шествие. Малчуганите с удоволствие изрисуваха лицата на своите родители и ги превърнаха в приказни герои.
Времето се оказа напълно недостатъчно за всички участници и организатори. Още час след това всички оживено обсъждаха преживяното и усмивката не слизаше от лицата им.
Всички четвърти класове получиха грамоти от СНЦ " Родители - Новатори" за участието си.
Изказваме искрени благодарности на всички членове на сдружението, на ръководството, педагогическия съветник, учителите, учениците и родителите от Второ основно училище, без които това изключително събитие не би било възможно!
Да не забравяме и прекрасния озвучител - Веселин Божков, който допринесе изключително много за доброто настроение с музикалния подбор и огласянето не само на училищния двор , но и на целия квартал:)Веско, благодарим ти!
Радваме се, че бяхме част от един прекрасен празник, и се надяваме той да стане традиция!

Няма коментари:

Публикуване на коментар